Veelgestelde vragen

FAQ

Algemeen

Jazeker! Met LesLinq kan je supersnel werken met (veel) videobestanden. Ook kan je oneindig veel lagen leggen over een (afspelende) video, inclusief video over video. Bovendien kan je zoomen en animeren in een (afspelende) video. Meer weten? Volg eens een van onze masterclasses.

We hebben een aparte pagina op onze website met tutorials. Je vindt ze hier.

Jazeker, je kunt een project op 2 manieren met iemand anders delen:

 1. Een link naar het project per mail versturen (send to)
 2. Het project delen met een andere gebruiker om er samen aan te werken (collaborate with)

Het delen van een project gaat vanuit het Dashboard, bij het projectenoverzicht. Wanneer je met je muis over het project gaat dat je wilt delen, kies je de functie Send / Collaborate. Kies voor “Send to” of “Collaborate with” en selecteer het mailadres. Een link naar het project per mail versturen (Send to) kan alleen aan gebruikers die in je contacten ‘My Contacts’ staan. Het delen van een project via de ‘Collaborate with’ functie kan met elk e-mailadres. Heeft de persoon met wie je het project deelt via de Collaborate with functie nog geen account in LesLinq? Dan kan hij/zij dit hier gratis aanmaken.

Als je bent ingelogd in LesLinq, zie je boven aan de pagina in het navigatiemenu ‘My Contacts’ staan. Hier klik je op. Om een contact toe te kunnen voegen, moet je eerst een groep aanmaken. Dit werkt eenvoudig door te kikken op ‘Create Group’. Je vult de naam van de groep in en klikt op ‘Add’. Je kunt nu via de functie ‘Create contact’ nieuwe contacten toevoegen. Selecteer de groep waar het contact in moet komen. Vervolgens kan je er voor kiezen om 1 los contact toe te voegen of een excellijst te importeren. Zeker weten dat je het juiste format gebruikt voor de Excellijst? Download een voorbeeldlijst via de knop ‘Download Excel Template’.

Ja, de online tool is helemaal in het Engels.

Hoe kan ik

In het canvas van LesLinq zie je rechts in beeld een overzicht van je pagina’s. Klik op het + teken bovenaan en een nieuwe pagina wordt aangemaakt.

Door het toevoegen van actions kan je een video nóg interactiever maken en de aandacht van je publiek vasthouden. Mogelijke actions die je kunt toevoegen zijn:

 • Open URL
 • Go to Page
 • Change Property
 • Change Style
 • Animate
 • Play Audio
 • Stop Audio
 • Play video
 • Stop video

Je kunt er voor kiezen of je de action aan het eind van de video wilt laten gebeuren (video end) of op een bepaald moment in de video (video trigger point). Lees hier meer.

Wanneer je een afbeelding toevoegt aan het canvas, kan je hier diverse acties (actions) aan toevoegen. Je kunt kiezen uit de volgende actions:

 • Open URL
 • Go To Page
 • Change Property (verplaatsen over x- en y-as, schalen, roteren, transparatie of onzichtbaar maken)
 • Animate (vervagen, inzoomen en verschillende opties om de afbeelding te verschuiven)
 • Play Audio
 • Stop Audio
 • Play Video
 • Stop Video

Ook kan je instellen op welk moment de actie moet plaatsvinden: on click, press, rollover of rollout.

Het automatisch laten inlopen van een tekst als je een pagina opent, geeft vaak een mooi effect. Ook dit kan in LesLinq. Bekijk hier een voorbeeld.

Scrolling tekst in LesLinq

Dit voorbeeld maakten we als volgt:

Voeg aan je pagina een tekstblok toe met een negatieve Y-waarde. In ons voorbeeld gebruikten we een Y-waarde van -3235. Hierdoor komt de tekst boven in beeld te staan, buiten het canvas.

Daarna voegden we op paginaniveau 2 actions toe. Deze voegden we toe op paginaniveau, zodat we konden instellen dat de action zou beginnen ‘on page active’.

Action 1:

On: page active
Action: Animate
Target: het tekstvak
Animation type: Slide Out from bottom
Duration: 0
Delay: 0
Easing: Normal

Action 2:

On: page active
Action: Animate
Target: het tekstvak
Animation type: Slide to Original Position
Duration: 50
Delay: 0
Easing: Normal

Zie hier het live resultaat!

Bekijk hier ook onze Star Wars variant (vergeet niet om je geluid aan te zetten ;-).

Het automatisch laten afspelen (autoplay) van video of audio lijkt leuk, maar wordt lang niet altijd gewaardeerd door gebruikers. Het aantal klachten wereldwijd over ongewenste content via autoplay is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarom hebben verschillende browsers (Chrome, Edge, Firefox, etc.) onlangs hun standaarden aangepast voor het toestaan van autoplay. De gebruiker moet nu eerst een zogenaamde ‘’handmatige interactie’’ verschaffen voordat een video of audio consistent goed afspeelt.

Wat betekent dit voor mijn (interactieve) video of audio in LesLinq?

Het is belangrijk dat de gebruiker één keer handmatig de (interactieve) video of audio start. Dit doe je door een extra laag over de video of audio heen te zetten. Het werkt als volgt:

Voeg een video- of audiofragment toe aan je canvas. Zet er vervolgens een (transparante) button of een laag overheen. Koppel hier de action ‘’play video’’ of “play audio” aan en link het aan de betreffende video.

Omdat de gebruiker een eerste keer klikt om de video of audio te starten, heeft hij daarmee de gevraagde toestemming gegeven voor alle opvolgende media. Voor alle video’s en audiofragmenten die je aan de ‘home’ video/audio koppelt, werkt de autoplay functie nu goed. De video’s en audiofragmenten worden nu dus wel automatisch afgespeeld.

Dat je YouTube video’s in LesLinq kunt gebruiken, wist je misschien al. Maar wist je ook dat je er voor kunt kiezen niet de hele video, maar slechts een fragment uit een video te delen? Dit gaat als volgt:

 • Zet de YouTube video in je canvas door de link te kopiëren en te plakken;
 • Vul in de editor van de videoplayer de begin- en eindtijd in van het gewenste segment in;
 • Klik op ‘Save’.

Via deze link vind je meer uitleg in LesLinq en zie je een voorbeeld van het eindresultaat.

Integraties

LesLinq heeft een aparte functie om een PDF bestand te importeren. Wanneer je een project aanmaakt of een bestaand project opent, zie je linksonder in de menubalk een knop’PDF importeren’. Je kunt er dan voor kiezen een PDF bestand te importeren en te bewerken in LesLinq.

Ja, er zijn verschillende manieren om LesLinq te integreren met een LMS. Op welke manier dat gaat hangt af van het LMS waar je mee werkt. Het is mogelijk om projecten te downloaden als HTML5 voor gebruik in een eigen LMS, of om LesLinq te koppelen met een LMS via een API koppeling. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.

LesLinq heeft een aparte functie om een Powerpoint (PPT) bestand te importeren. Wanneer je een project aanmaakt of een bestaand project opent, zie je linksonder in de menubalk een knop ‘PPT’. Wanneer je daar op klikt opent een nieuw venster en kan je je Powerpoint bestand uploaden en verder bewerken in LesLinq.

LesLinq heeft een aparte functie om Photoshop (PSD) bestanden te importeren. Wanneer je een project aanmaakt of een bestaand project opent, zie je rechts in je scherm, onder ‘Pages’ de groene buttons + Page en + PSD. Wanneer je op de button + PSD klikt, opent een nieuw venster met de mogelijkheid om PSD bestanden te uploaden. Elke Photoshop laag wordt als apart element geïmporteerd. Dit geeft je als gebruiker enorm veel flexibiliteit om de aparte lagen verder te bewerken in LesLinq. De maximale bestandgrootte voor het importeren van een PSD bestand is 20 MB.

VRAAG NU EEN DEMO AAN VAN LESLINQ