De veelzijdigheid van toetsing in LesLinq

Leren en toetsing van de kennis vormen een krachtig samenspel in het leerproces. LesLinq ondersteunt vele vormen van toetsing. Je leest er hier meer over.

Flexibiliteit in toetsvormen

Of je nu een formatieve toets wilt maken voor voortgangscontrole of een summatieve toets voor eindbeoordeling, LesLinq biedt een breed scala aan mogelijkheden. Van nulmeting, een instaptoets en tussentoetsen tot een afsluitend examen, met een mooi certificaat aan het eind; alles is mogelijk.Onze vragenmodule biedt je een enorme creatieve vrijheid bij het opstellen van de vragen.

Geweldig inzicht met Formatief toetsen (Diagnostisch toetsen)

Formatieve of Diagnostische toetsen brengen de voortgang in kaart, zonder hier noodzakelijk een cijfer toe te kennen. Met deze toetsvorm ontdek je eventuele kennislacunes, pas je het leerprogramma aan en stimuleer je de leerwinst.

Maximale effectiviteit van leren

Enkele mogelijkheden voor formatief toetsen in LesLinq:

  • Branching Navigation: Gedifferentieerd leren wordt eenvoudig met onze branching navigation. Creëer duidelijke antwoordstructuren en geef de leerling de vrijheid om op basis van prestaties door de lesstof te navigeren. Pas de leerroute aan op basis van antwoorden en optimaliseer het leertraject.
  • Feedback per antwoordoptie: Onderzoek toont aan dat formatieve (diagnostische) toetsen een positief effect op het leerresultaat hebben, wanneer ze gepaard gaan met feedback. Met LesLinq kan je per antwoordoptie gedetailleerde feedback geven. Hierdoor wordt de leerervaring nog waardevoller.

Summatief toetsen: eindbeoordeling met stijl

Met een summatieve toets sluit je een leerperiode af en beoordeel je de leerprestaties. Meet wat er daadwerkelijk is geleerd.

Enkele mogelijkheden voor summatief toetsen in LesLinq:

  • Instelbaar minimum slagingspercentage: Bepaal het minimum slagingspercentage en waarborg een doeltreffende evaluatie.
  • Certificaten: Beloon succesvolle leerprestaties met aantrekkelijke certificaten.

Diepgaand inzicht in data

Het dashboard van LesLinq geeft waardevolle inzichten in de learning analytics. Hier vind je  onder meer gegevens over:

  • De individuele toetsresultaten: Bekijk per persoon de antwoorden op de toestvragen. Ontvang de individuele leerresultaten rechtstreeks via SMS of e-mail zodra een toets is afgerond.
  • Vergelijking met de groep: Analyseer de resultaten van individuen in vergelijking met de groep en stem je leermethoden af voor optimale effectiviteit.

Gebruiksvriendelijkheid in digitaal toetsen

Natuurlijk is betrouwbare en valide toetsing belangrijk. Maar er is meer. Zo speelt bij digitaal toetsen de gebruiksvriendleijkheid ook een belanrijke rol. In LesLinq maak gebruiksvriendelijke toetsen, waarbij je een hoge mate van creatieve vrijheid hebt.

Een verbeterde leerervaring

Ontdek de diverse mogelijkheden om digitaal leren en toetsing aantrekkelijk en doeltreffend in te zetten. Ontgrendel de kracht van diversiteit in leren en toetsen en zorg voor een een verrijkende leerervaring. Wij helpen je daar graag bij.

Is LesLinq geschikt voor jou? Laten we erachter komen!

Hoi, ik ben Chris Hof. Ik geef je graag een vrijblijvende (online) rondleiding door LesLinq. Zonder enige verplichting. Laten we kijken naar je wensen en zien of LesLinq de juiste oplossing voor je is.

Stuur mij een voorbeeld!

Benieuwd hoe een LesLinq microlearning er in de praktijk uitziet? Ontvang een gratis voorbeeld en ervaar de kracht van distributie via e-mail en sms.