De afgelopen weken hebben we weer hard gewerkt om LesLinq, dé auteurstool voor digitaal lesmateriaal, verder uit te breiden. Functies die we deze week live hebben gezet zijn:

PDF importfunctie

Het is vanaf vandaag ook mogelijk om .PDF bestanden te importeren in LesLinq (imporeren van Powerpoint en Photoshop was al mogelijk). De functie is zo ingesteld dat elke pagina van de PDF die je importeert als afbeelding wordt ingelezen op een aparte pagina in LesLinq. Per pagina kan je vervolgens weer interactiviteit toevoegen. Deze functie is ideaal voor uitgevers die op eenvoudige wijze een interactieve pdf willen maken. Let op: LesLinq exporteert standaard in HTML5, en daarmee is de interactieve PDF in ieder systeem meteen in te zetten. Dat scheelt enorm in de kosten!

Action met vertraging

Het is nu ook mogelijk om een vertraging toe te voegen aan een action (action = de kernfunctionaliteit van LesLinq om al je interactie mee toe te voegen). Je kunt bijvoorbeeld instellen dat wanneer je op een element klikt, de actie pas 2 seconden later wordt uitgevoerd. Dit is heel handig voor het openen van videobestanden.

Verbeterd inzicht in actions

LesLinq laat nu beter zien op welk element een action betrekking heeft. Wanneer je bijvoorbeeld instelt dat na een klik op een element een afbeelding, zie je nu duidelijker op welke afbeelding de actie betrekking heeft. Zeker wanneer je heel veel verschillende acties hebt ingesteld is dit een mooie verbetering.

Accounts gewijzigd

Zoals al eerder aangekondigd hebben we alle test accounts omgezet naar een Create for free account. Dit betekent dat je nog steeds kunt inloggen en projecten kunt aanmaken. Wil je projecten delen of downloaden? Dan kan je beter overstappen op een ander account. Bekijk de mogelijkheden op onze website. Vragen? Bel Chris Hof op 0618 134 501 of neem via e-mail contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Masterclass “Hoe maak je in 10 minuten een interactieve PDF in HTML5?”

Graag laten wij je live zien wat de meerwaarde van goede tooling is voor het maken van interactief digitaal lesmateriaal. Daarom organiseren we op donderdag 11 februari van 10:30 tot 11:00 uur, via Teams de Masterclass “Hoe maak je in 10 minuten een interactieve PDF in HTML5?”. Deelname is gratis. Interesse? Meld je aan via onze website of bel Chris Hof op 0618 134501.

masterclass leslinq

Direct naar LesLinq

Hopelijk word jij net zo enthousiast van deze nieuwe functies als wij. Wil je direct aan de slag? Klik hier om in te loggen op LesLinq.