Lesmateriaal schuift steeds meer op naar online en interactief. Voor educatieve uitgeverijen wordt het creëren van interactieve content steeds belangrijker om de leerlingen bij de les te houden. Met haar online content creatie tool biedt LesLinq de oplossing om content interactief te maken. Dat de softwareontwikkelaar hiermee op de goede weg zit, bewijst de samenwerking die onlangs is gestart met ThiemeMeulenhoff. De educatieve uitgeverij kan met LesLinq nog eenvoudiger interactieve assets, video’s en animaties maken en anticipeert hiermee op de veranderingen in het onderwijs.

logo ThiemeMeulenhoff

Succesvolle pilot

Gedurende een pilot van 3 maanden hebben verschillende content teams van ThiemeMeulenhoff volop met LesLinq geëxperimenteerd. Hierbij werden 2 hoofdvragen beantwoord:

  1. Levert LesLinq ons snel goede en inhoudelijke interactieve assets op die we direct kunnen gebruiken?
  2. Kunnen we dit technisch goed implementeren?

Tijdens de pilotfase werden assets gemaakt voor biologie (10voorBiologie), natuurkunde (Newton), MIXED vmbo beroepsgericht en geschiedenis (Feniks). LesLinq voldeed goed aan beide verwachtingen. “Bij de eerste test lukte het me al om binnen 1 uur, zonder voorkennis, mijn eerste asset te maken. Zo logisch zit LesLinq in elkaar”, aldus Gabrielle Putuhena, Contentontwikkelaar Beeld bij ThiemeMeulenhoff.

Enthousiaste docenten

“Bij geschiedenis blijkt dat het interpreteren van bronnen voor veel leerlingen in de praktijk lastig is. Als test hebben we in LesLinq op een hele mooie manier een schilderij interactief gemaakt. Dit hebben we aan een aantal docenten laten zien. Dat was een schot in de roos. Ook zij waren heel enthousiast.”

De meerwaarde van verrijkte content

Onderzoek toont aan dat leerlingen met interactief lesmateriaal de lesstof beter kunnen onthouden en hun aandacht beter vasthouden. Gabrielle Putuhena: “We zien dat interactieve assets toegevoegde waarde hebben. Voor ons is het belangrijk dat leerlingen meer interesse krijgen voor het onderwerp doordat ze zelf klikken en informatie halen.”

Toekomstbestendig

LesLinq is inmiddels bij ThiemeMeulenhoff getest met een paar methodes maar kan heel breed worden gebruikt. “LesLinq biedt ons de mogelijkheid om winst te behalen bij het maken van interactieve assets. Assets kunnen goed en snel worden gemaakt en LesLinq biedt veel mogelijkheden. Docenten zijn heel enthousiast. Ook de technische implementatie verliep goed. Voor ons waren er geen drempels meer om met LesLinq aan de slag te gaan” aldus Gabrielle Putuhena.

Een stap vooruit in het creëren van interactieve content

Na het succesvolle verloop van de pilot is de handtekening onder het contract gezet dat de samenwerking bezegelt. Het komende jaar zal ThiemeMeulenhoff gebruik gaan maken van alle mogelijkheden die LesLinq biedt op het gebied van interactieve video, audio en geanimeerd beeld.

“We zijn erg blij dat ThiemeMeulenhoff gekozen heeft voor LesLinq” aldus Frank de Jong, van LesLinq. “We zien dat steeds meer organisaties LesLinq omarmen om snel en eenvoudig verrijkte content te maken. Als open SAAS oplossing kan LesLinq eenvoudig gekoppeld worden met alle Leer,- en Content Management Systemen. Met het open canvas kan de gebruiker zijn creativiteit de vrije loop laten. Wij blijven continue nieuwe functionaliteiten toevoegen, zoals bijvoorbeeld Adobe Illustrator import. Alles om het gebruik makkelijker te maken.”

Vragen over dit bericht?

Neem contact met ons op per e-mail of bel 0618 134501. Direct aan de slag? Klik hier om in te loggen op LesLinq.